İHA ile Hassas Haritalama (Fotogrametri) Eğitimi Tamamlandı

Samsun Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezimiz (SAMÜSEM) tarafından İnsansız Hava Aracı (İHA ) ile Hassas Haritalama (Fotogrametri) Eğitimi 22-23 Mayıs tarihlerinde iki gün 16 saat boyunca gerçekleştirildi. Yapılan eğitimde kursiyerlere İHA Hakkında Temel Bilgilendirmeler, İHA’nın Fotogrametrik Uçuşa Uygun Hale Getirilmesi, Mobil Yazılım Ayarları ve Uçuş Planının Hazırlanması, Hazırlanan Uçuş Planını 3 Boyutlu Ortamda Ön İzleme, YKN Tasarımı, Tesisi ve GPS ile Alınması İşlemleri, Oto Pilot Kullanımı ve Kontrollü Uçuş Teknikleri, Uçuş Sonrası Toplanan Verilerin Hazır Hale Getirilmesi, Veri İşleme Yazılımları Hakkında Bilgilendirme ve Kullanımı, İşleme Yazılımlarında Verilerin İşlenmesi ve Pratik Bilgiler, Yer Kontrol Noktalarının İşlenmesi ve Hata Kontrolü, İşlenmiş Veriler Üzerinden Çizim İşlemleri, Nokta Bulutunun Sınıflandırılması ve Sadeleştirmesi, İşlenmiş Verileri Dışa Aktarma ve Değerlendirme, Verileri NetCAD ve Autocad Yazılımlarında Kullanma ana başlıkları altında alanında uzman eğitmenler tarafından kurs verildi.

Katılımcılara Eğitim Sonrasında Uzaktan Teknik ve Teorik Destek Veriliyor
Drone ile sıfırdan veri üretme, analiz ve kontrol işlemlerini kapsayan eğitim, alanında uzman eğitmenlerin bilgi birikimi ve mesleki deneyiminden beslenmektedir. Teorik ve saha eğitimi olmak üzere toplamda iki gün süren eğitimin sonunda katılımcılar, eğitim sonunda fotogrametrik işler yapabilecek seviyeye gelmektedir. Samsun Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından onaylı, Europass geçerliliği olan, e-devlet sorgulaması yapılabilen katılım belgesi verilen eğitimin sonrasında katılımcılara her zaman uzaktan teknik ve teorik destek verilmeye devam edilmektedir.

Sürekli Eğitim Merkezimiz (SAMÜSEM) çeşitli alanlarda olduğu gibi insansız hava aracı kullanımı konusunda da sertifikalı eğitimler vermeye devam edecektir. İlgili vatandaşlar SAMÜSEM tarafından düzenlenecek olan kurslar hakkında ayrıntılı bilgilere sayfamızdan ulaşabilecektir.

31 Mayıs 2021
1.059 kez görüntülendi