PROJEKTİF TESTLER (TAT-CAT-SAT)

Eğitim Adı TAT (Yetişkinler için Algı Testi)

CAT (Çocuklar için Algı Testi)

SAT (Yaşlılar için Algı Testi)

Eğitim Tarihleri  11-12 Nisan 2020 Cumartesi-Pazar 09.00-18.00
25-26 Nisan 2020 Cumartesi-Pazar 09.00-18.00
Eğitim Süresi  32 saat
Yer ÖĞRENME AKADEMİSİ
Adres: Kale Mah. 19 Mayıs Bul. No:31/15 İlkadım/SAMSUN
Bilgi ve Kayıt: 0 362 431 35 36 – 0 530 877 33 91
Eğitmen(ler) Umut YILDIZ TANYERİ
Eğitim Ücreti 1500 TL+KDV (Materyal Dahil)
Kontenjan 12 Kişi

Eğitim/Kurs İçeriği

• Psikolojide ölçme, değerlendirme ve projektif test tanımı
  • Projektif test uygulamada standardizasyon, norm geçerlilik ve güvenirlik kavramlarının yeri,
  • Projektif değerlendirmede kültürün etkisi ve kültürel bakışın önemi
  • Projektif testlerin kullanım amaçları
  • TAT, CAT ve SAT Testlerinin kuramsal yapısı
  • TAT, CAT ve SAT kartlarının tanıtılması
  • TAT, CAT ve SAT uygulaması
  • Yorumlama stratejileri
  • Rapor yazılması
  • Diğer objektif ve projektif testlerle (MMPI, CTT, Klinik değerlendirme ölçekleri, Loisa düss, Resim çizme testi, Zeka testleri ) birlikte değerlendirilmesi gereken durumlar ve birlikte değerlendirilme stratejileri
  • Örnek olgular üzerinden yorumlama ve raporlama
  • Direnç ve uygulamanın gerçekleşemediği durumlarda yapılabilecekler
  • Uygulama
  • Teorik eğitimden sonraki sürede her katılımcının en az üçer tane toplam dokuz tane TAT, CAT ve SAT uygulaması gerekmektedir. Uygulamalar kayıt edilecektir. En az birer uygulamanın psikopatolojik içerik taşıması gerekmektedir.
  • Değerlendirme ve Yorumlama
  • Uygulanan tüm testlerin içerik değerlendirilmesi ve yorumlaması yapılacaktır. Kayıt edilen uygulama içeriklerinin yazılı dökümü yapılacaktır.
  • Raporlama
  • Uygulanan tüm testlerin raporlaması uzun ve gerekiyorsa kısa olarak son yazılı hale getirilecektir.
  • Özel durumlarda raporlama
  • Süpervizyon

NOT: İlk gün yapılacak olan teorik eğitimden sonra uygulamalara geçilecektir. İkinci oturum doğrudan vakalar üzerinden süpervizyon süreciyle sürdürülecektir. Süpervizyon aşamasında, eğitimci ve grup ile birlikte yazılan raporlar tartışılarak değerlendirilecektir.

Kimler Katılabilir:    Üniversitelerin Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinden mezun olanlar, ilgili bölümlerin 4. Sınıf öğrencileri ile ilgili bölümlerin Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri.

Belgelendirme: Kursa devam eden katılımcılara Samsun Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından onaylı katılım belgesi verilecektir.

27 Şubat 2020