Eğitimin Amacı: Katılımcıların Bilişsel Davranışçı Terapiler, Gerçeklik Terapisi, Varoluşçu Psikoterapi ve Sistemik Psikoterapilerin kavramsal ve kuramsal alt yapısını öğrenerek kuram temelli müdahale becerilerini kazandırmak.
Öğretim yöntem ve teknikleri: Eğitim sürecinde teorik bilgilerin yanı sıra tekniklerin kullanımına yönelik gerçek seans görüntüsü ve ses kayıtlarına yer verilecektir. Ayrıca kullanılan teknikler için role play uygulamaları yapılacaktır. Eğitimlerin tamamı online (çevrimiçi olarak) yapılacaktır.
Eğitime Kimler Katılabilir: Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Mezunları, Psikiyatri Hekimleri, Psikiyatri Hemşireleri, Sertifikalı Evlilik ve Aile Danışmanları, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinin 3. ve 4. sınıf öğrencileri.
Eğitim Ücreti: Mezunlar için 12000 TL (KDV Dahil), öğrenciler için 8000 TL (KDV Dahil)
Eğitim ücreti iki taksit olup ilk taksitin en geç 18 Ocak 2025 tarihine ikinci taksitin ise en geç 18 Nisan 2025 tarihine kadar aşağıdaki hesaba yatırılması ve dekontun [email protected] adresine gönderilmesi gerekmektedir.
Hesap Adı | : Samsun Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü |
Banka Adı | : Ziraat Bankası |
Şube Adı | : 19 Mayıs Üniversitesi / Samsun Şubesi |
Şube Kodu |
: 1479 |
Hesap No | : 1479889133375001 |
IBAN | :TR96 0001 0014 7988 9133 3750 01 |
Eğitime Kayıt için Tıklayınız.
Eğitimciler:
Doç. Dr. Mustafa Kemal Yöntem
2006 yılında lisans, 2013 yılında yüksek lisans ve 2017 yılında doktorasını tamamlayan Yöntem, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli kurumlarda 7 yıl psikolojik danışman olarak görev aldıktan sonra 2013-2018 yıllarında Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi, 2018-2022 yıllarında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmıştır. 2022 yılından itibaren Doç. Dr. olarak Samsun Üniversitesi’nde görev yapmaya başlayan Yöntem halen bu görevine devam etmektedir. 2019-2020 eğitim öğretim yılında davet edildiği ABD Kent State Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev alan Yöntem bu süreçte post doktora araştırması kapsamında Prof. Dr. Marty Jencius ile birlikte Türkiye ve ABD’de psikolojik danışman süpervizyonu üzerine araştırma ve incelemelerde bulunmuştur. Bu süreçte aynı üniversitede görev yapan Kariyer Yapılandırma Kuramı’nın kurucusu Prof. Dr. Mark Savickas’tan Kariyer Danışmanlığı, Prof. Dr. Steven R. Brown’dan Q metodolojisi eğitimlerini almıştır. Yöntem ayrıca ABD-Seatle Gottman Institute’den Gottman Çift Terapisi eğitimi, ABD-Newyork Albert Ellis Institute’den Akılcı Duygusal Davrançı Terapi eğitimi almıştır. Academy of Cognitive and Behavioral Therapy’den Bilişsel Davranışçı Terapi eğitim ve süpervizyonlarını tamamlayan Yöntem, ACT ve EABCT diplomalı/akredite Uluslararası Bilişsel Davranışçı Terapist unvanına sahiptir.
Doç. Dr. Ahmet ERDEM
Doç. Dr. Ahmet Erdem, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde görev yapan, klinik psikoloji psikoloji alanında da uzmanlığı olan, psikolojik danışma alanında akademik ve uygulamalı çalışmalarıyla tanınan bir öğretim üyesidir. Gerçeklik Terapisi üzerine odaklanan çalışmaları, bireylerin daha doyumlu ve sorumluluk temelli bir yaşam sürmelerine rehberlik etmeyi amaçlamaktadır. Bu bağlamda, hem akademik hem de pratik alanda geliştirdiği yöntemlerle bu yaklaşımın daha geniş bir kitle tarafından anlaşılmasını sağlamaktadır. Erdem, Gerçeklik Terapisi’nin ilkelerini temel alarak geliştirdiği ve hipnoz teknikleriyle birleştirdiği “HypeNoose” yöntemiyle psikolojik danışmanlık alanında yenilikçi bir çığır açmıştır. Bu yöntem, bireylerin farkındalıklarını artırmayı ve yaşam kalitelerini iyileştirmeyi hedefleyen etkili bir müdahale aracı olarak öne çıkmaktadır. Akademik çalışmalarını çevrimiçi psikolojik danışma, flört şiddeti ve bilgelik gibi güncel konularla zenginleştiren Erdem, hem ulusal hem de uluslararası düzeyde yayımladığı makaleler ve katıldığı konferanslarla alanına değer katmaktadır. Eğitim ve süpervizyon süreçlerinde Gerçeklik Terapisi’ni temel alan bir yaklaşımı benimseyen Erdem, psikolojik danışman adaylarına ve meslektaşlarına etik ve profesyonel bir rehberlik sunmaktadır.
Dr. Öğr. Üyesi Kübra YILMAZTÜRK YILDIRIM
İstanbul Arel Üniversitesi’nde Psikoloji alanında tamamladığı doktora eğitimi (2019) sonrasında bağlanma teorisi, seksoloji, varoluşcu ve pozitif psikoloji, psikoterapi alanlarında uzmanlaşmıştır. Araştırmaları bağlanma teorisinin nörobiyolojik temelleri, cinsel doyum ve ontolojik iyi oluş gibi konulara odaklanırken, psikolojik sağlamlık, disosiyasyon, psikodrama ve grup psikoterapileri gibi uygulamalı alanlarda da derinlemesine çalışmalar yürütmektedir. Bilişsel-davranışçı terapilerden hipnoterapiye, varoluşçu psikoterapi, terapötik kartlarla bilinçdışı süreçlerin çalışılması, çift ve aile danışmanlığına kadar geniş bir yelpazede terapi yöntemleri uygulamakta ve bütüncül yöntemler geliştirmektedir. Yüksek lisans tezi olan “Bir Grup İlköğretim Öğrencisinin Ebeveyn Tutumları ve Benlik Saygısı Düzeylerinin İncelenmesi” (2010) ve doktora tezi “Bağlanma Stillerinin ve Ontolojik İyi Oluşun Cinsel Doyum Üzerine Etkisi” (2019) ile alana önemli katkılar sunmuştur. Ayrıca, Bağlanma, Mutluluk ve Cinsellik (2021) başlıklı kitabın yanı sıra İntiharı Anlama, Önleme ve İntihara Müdahale Kılavuzu başlıklı editörlü kitap yayınlamıştır. başlıklı kitabı yayımlanma aşamasındadır. Yayinlari arasında “Ana-Baba Bağlanma Stilleri ile Çocuk Yetiştirme Tutumlarının Çocukların Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkisine Genel Bir Bakış”, “Bağlanma ve Rol Kuramı Üzerinden Kültüre ve Bireyin Hikâyesine Postmodern Bir Bakış” ve “Bağlanma Stillerinin ve Ontolojik İyi Oluşun Cinsel Doyum Üzerine Etkisi” başlıklı makale ve bildiriler yer almaktadır. Dr. Öğretim Üyesi Kübra Yılmaztürk Yıldırım, bireylerin, ailelerin ve grupların psikolojik iyilik hallerini geliştirmeye yönelik yenilikçi yaklaşımlar ve müdahaleler üzerine çalışmaya devam etmektedir.
Dr. Öğr. Üyesi Fatih ORDU
İstanbul Işık Üniversitesi Klinik Psikoloji Doktora programındaki eğitimini 2021 yılında tamamlayan Ordu; 2022 yılında Samsun Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görevine başlamıştır ve bu görevine devam etmektedir. IF Weinheim Sistemik Eğitim ve Gelişim Enstitüsü’nde (Institut Für Systemısche Ausbildung & Entwicklung); Sistemik Süpervizörlük Eğitimini 2019 yılında, Sistemik Terapistlik ve Danışmanlık Eğitimini 2015 yılında tamamlamıştır. Avrupa Aile Terapistleri Derneği (European Family Therapy Association/EFTA) üyesidir.